Har du
Har du brug for hjælp?

Bemærk: Vi har ikke direkte salg til private.

Ring til os, så hjælper vi dig med at finde din nærmeste forhandler.

Kundeservice:

Tlf: +45 98 23 60 88

Fax: +45 98 23 61 44

info@scantool-group.dk

 

Åbningstider:

Man-Tor: 8.00 - 16.15

Fre: 8.00 - 15.00

KEF-Motor A/S
Driftssikre, slidstærke og solide slibe- og poleringsmaskiner i mange varianter.
KEF-Motor A/S
KEF-Motor bygger på mange års erfaring, viden og gedigent håndværk. Vi har et stort sortiment af driftssikre, slidstærke og solide slibe- og poleringsmaskiner i mange varianter.

Test

 

1870: Grundlæggeren af KEF, Hans Marius Nielsen blev født i 1870 i landsbyen Bøjden ved Fåborg på Fyn. 
    
Hans Marius Nielsen var ældste søn af landsbyens smed, i en børneflok på 6 og hjalp tidligt sin far ved essen i smedjen. Det siges, at han her lærte sine begreber om materialer, kvalitetsarbejde og håndværksmæssig tradition, som blev grundlæggende for hans senere virke. Sin læretid udstod han på Maskinfabrikken Svendborg. Som ung svend arbejdede han nogle år hos Emil Møllers telefonfabrik i Horsens. Herefter tog han til Stockholm og blev ansat hos L.M. Ericsson hvor han blev i nogle år. Men han ville hjem til Danmark igen og blev værkfører hos Thomas B. Thrige Motorfabrik i Odense. Her lærte han P.A. Fisker at kende. Efter nogen tid rejste P.A. Fisker til København og startede egen virksomhed. 

1906: 1 maj stiftes Fisker & Nielsen af H.M. Nielsen og P.A. Fisker der producerede små elektromotorer. P.A. Fisker var fyldt med gode idéer til, hvordan motorer kunne anvendes, så han fremstillede alt fra ventilatorer og køkkenelevatorer til kaffemøller og tøjruller. 
Også støvsugeren, der måtte skilles ad og samles igen utallige gange, før han endelig fandt frem til Nilfisken - den første elektriske støvsuger i Europa. 

P.A. Fisker beholdt firmanavnet, selvom H.M. Nielsen afsluttede samarbejdet. Rygtet siger, at han var for nærig til at købe nyt brevpapir. 

1910:  Kompagniskabet varede til 1910 hvor H.M Nielsen stiftede KEF – Københavns Elektromotor Fabrik grundlægges i november i en baggård på Vesterbro i København.  Formålet var at fremstille elektromotorer under navnet KEF.
    
Lokalerne i Vesterbrogade 27 blev dog hurtig for små og efter at have lejet sig ind forskellige steder
på Vesterbro, endte det med, at han købte en ejendom på Finsensvej 29 og en tilhørende grund på 1 tønde land. Hermed sikrede han fabrikkens udvidelsesmuligheder i mange år fremover.
    
1940: H.M Nielsen begynder at overdrage ledelsesfunktioner til sin søn, der var udlært på fabrikken og havde
fået en ingeniøruddannelse i Tyskland. 
    
1955: H.M. Nielsen dør 85 år gammel, han efterlod sig en virksomhed skabt i hans ånd efter gode håndværkertraditioner.

1960: På 50 årsdagen 16.november 1960, havde KEF 175 ansatte – 4000m² under tag og en årsproduktion på 25.000 enheder. KEF’s speciale var fremstilling af motorer efter opgave. Derudover produceres der også motorer til slibe- og polermaskiner. 

KEF var med sine 50 år på bagen igennem 2 verdenskrige. I disse perioder måtte kunderne aflevere
bl.a. kobber kilo for kilo, da det var svært at skaffe råmaterialer. De to krige gav også ekstraordinære opgaver, således producerede KEF et utal af elektromotorer til postvæsenets biler samt blæsermotorer til gasgeneratorer for personbiler. KEF i høj grad med til at holde hjulene i Danmark i gang. 

Det blev KEF’s speciale at fremstille motorer efter opgave og indus¬triens behov til oliefyr - vaske- maskiner - centrifuger - pumper - symaskiner - skibsdynamoer - elevatorer og cementindustrien. Derudover selvfølgelig også motorer til slibe- og polermaskiner. Der blev fremstillet motorer fra ¼ til 50 hk i både jævn- og vekselstrøml. Få år efter bliver KEF opkøbt af elektrofabrikken Thrige Titan. 

1965: Thrige Titan flytter hele produktionen til deres afdeling i Aalborg hvor produktionen fortsætter frem til 1979. 

1979: Thrige Titan gennemgår en rationaliseringsproces i slutningen af halvfjerdserne, og alle aktiviteter i Aalborg lukkedes og samles i Odense. Herfra fortsættes produktionen af de velkendte slibemaskiner fra KEF. 

1988: SCANTOOL GROUP overtager KEF-Motor. 
 

Godt håndværk der går i arv
Se Scantools præsentationsvideo.
Nyheder fra Scantool Group

Nyheder fra Scantool Group

Læs de seneste nyheder fra Scantool Group

Læs mere
Kommende messer

Kommende messer

Se hvilken messe Scantool Group er på næste gang

Læs mere